Emulátory

Emulátor je spirituální forma nějaké (většinou již mrtvé) technologie. Korporace a vlastníci patentů, kterých se dotýká emulace označují tuto techniku ​​za šarlatánství. My ale víme, že funguje. Ano, přátelé, v našem případě je však důležité hlavně to, že je možné vzkřísit ducha milované mrtvé konzole.

Výkonné počítače současnoti a internetové databáze plné ISO kopií PlayStationových her přímo nahrávají k emulaci. Je to malý zázrak když si můžete na svém fullHD monitoru zahrát vaši oblíbenou PlayStation hru v několika násobně přefiltrované a vyhlazené - prostě lepší - grafice než kdysi.

PlayStation 1
Nejlepším a nejspolehlivějším emulátorem PlayStation 1 je jednoznačně ePSXe.
http://www.epsxe.com/

PlayStation 2
Na emulaci druhé generace PlayStation doporučuji PCSX2.
http://pcsx2.net/



Bleskový průvodce ePSXe od první instalace až po stáří. Dokud vás smrt nerozdělí!



  • Co mám dělat?
Nefňukej veverko, jdi do složky Windows a vymaž odtamtud složku System 32. Ale ne! Nikdy ho nemaž, vole. Stáhni si ePSXe a někam ho rozbal. Hotovo!

  • Ale ono to nefunguje!
Nekňubom to nikdy nefunguje! Každý přece ví, že emulátor sám o sobě nestačí, protože nemá to nejdůležitější - tu nejhlavnější přísadu. Na tuto polévku by tedy měla mít každá hospodyňka po ruce jeden kvalitní playstation BIOS. Co to ​​je? Tohle nás učili ve škole a mě to "děsně" zajímalo, takže vám to řeknu takhle: BIOS je takovej šmejd, který zkrátka bude potřeba. Doporučuje se vydolovat jej nějak ze své legálně zakoupené konzoli (což je zcela impossibru!)a proto je třeba přistoupit k nelegálním zdrojům. Na tomto blogu vám ale žádnou sauce k BIOSem dávat nebudu, protože to bych pak byl dealerem BIOSů, což je jak víme trestné. Různí pokrytci co si ho honí nad dětským pornem by pak svolali všechny občanské proti-pirátské sdružení, hromadně by sem dorazili a kázali by o zákonu a morálce jako ti nejsvětější spasitelé světa. Musíte tedy vkročit do území ilegality vy sami - použijte strýčka Googla a zadejte vyhledávací fráze jako "playstation 1 bios" nebo rovnou navštivte pirátskou zátoku. Mně to netrvalo ani 10 sekund a už mám BIOSů plnou řiť. Následně je vložte do složky BIOS.

  • Pořád mi to nejde!
Samozřejmě, že ne. ePSXe je známé tím, že neobsahuje žádný grafický renderer. Ten si je třeba stáhnout jako plug-in. Nejlepším je bez debaty "Petkův veselej grafickej plug-in". Profesionálně se mu říká Pete's OpenGL2 PSX GPU. Stáhněte si jej, rozpakujte a šoupnite do složky plugins v ePSXe.

  • Bojím se něco nastavit jinak abych to nepokazil.
Kdyby se pračlověk bál ohně - kde bychom dnes byli? A kdyby Galileo neřekl: "A přece se točí!" tak by žil déle. Ale!To je právě to - člověk se vždy smál smrti do tváře, to jen dnes - samej strach a teror. Šíří ho vláda, náboženství a váš pes. Nastal čas začít experimentovat a naučit se přijmout selhání a chyby. Zkoušejte. Hrajte si. Vyzkoušejte taková grafická nastavení, onaká nastavení a buďte na sebe hrdí, že jste to dokázali.

  • Slyšel jsem, že na internetu jsou PlayStation 1 hry. (Zdarma...)
Nač ten šepot! Ano, na internetu jsou PlayStation 1 hry zdarma! Pokud se již nedají koupit legálně, pak nemáme na výběr - musíme si odněkud stáhnout jejich kopie. Vaše první zastávka musí okamžitě mířit na Emuparadise nebo se můžete zastavit také na Rom Hustler. Tyto hry pak spusťte v emulátoru skrz "Run ISO".

  • Měl bych vědět ještě něco?
V ePSXe se dá hra ukládat a načítat kdykoliv a v mžiku sekundy. F1 uloží přesně ten moment ve kterém se ve hře nacházíte a s F3 ho okamžitě načtete zpět. Je to jako se vrátit zpět v čase a mít možnost napravit své chyby!

To je vše, zbytek je nepodstatný. Jste připraven na svůj první emulační zážitek.

Ovládněte PCSX2 během minuty! Tento tutoriál z vás udělá (téměř) profíka!



  • Instalace je příliš složitá!
Si děláš prdel vole? Vždyť je to plně automatická instalace! Hlavně to neinstaluj na System 32.

  • Je to úplně jiné než ePSXe. Nevyznám se v tom.
PCSX2 je sofistikovaný a all-in-one emulátor, který má v sobě úplně všechno co je třeba. Grafický renderer podporující DirectX 11, vertikální synchronizaci a dokonce i zcela geniální upscaling. Ty hry už pak ani nevypadají jako z PlayStation 2 - to už spíše připomíná HD PlayStation 3 next-gen grafiku! Vše je naprosto jednoduché a ty kompilátory, dekompilátory a cykly jsem stejně vždy ignoroval a nic na nich neměnil, neboť to by už bylo hraní si na boha. Totéž radím i vám. Nastavte si zejména grafiku a základní věci.

  • Zas to chce po mně BIOS!
Tak otevři Google, hledej a já ti garantuji, že těch BIOSů je na internetu více než dost.

  • Já chci hry!
Je jich plno. Ty známější jsou ještě i dnes živé na torrentech a zbytek se dá najít na nějakých těch tematických stránkách kde se skladují kopie PlayStation her, například i na Snesorama.

  • Hry mi jdou pomalu, lagujou a celé je to zpomalené!
Starý kompjůter, vole. Tož kdysi když jsem měl dvoujádro, paměť s 2GB RAM a nějakou to GeForce 9600 tak jsem si myslel, že jsem "king of the hill", ale pak jsem si to uvědomil. Emulace si udělá z vašeho PC odšťavňovač. Základem je rychlý procesor. Bez toho na emulaci her ani nemyslete. Grafická karta hraje druhé housle.

  • Poslední slova?
Emulujte od 18 let a s rozumem.

1 komentář :